Slik kommer du deg omsider til tannlegen

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er dessverre en uheldig tendens at mange venter altfor lenge med å gå til tannlegen, eller utsetter besøket til de har uttalte smerter og problemer. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det blir sånn, og hva du kan gjøre med det for omsider å komme deg til tannlegen. Det trenger nemlig ikke å være så skummelt som du kanskje frykter. 

Hvorfor går vi ikke til tannlegen? 

image

Det er dessverre sånn at det er mange som ikke går til tannlegen jevnlig, selv om vi vet at det er lurt. Det skyldes blant annet sånn som tannlegesystemet er laget i Norge. Det er nemlig sånn at når vi vokser opp, så er tannlege noe som er helt gratis, og noe man automatisk kalles inn til. Derfor kan det noen ganger bli en litt tøff virkelighet for unge voksne, når de skal stå på egne ben. Da oppdager man at det rent faktisk koster penger å gå til tannlegen, og det er da mange som ikke prioriterer dette i en trang studentøkonomi. 

Det som skjer da, er at ting akkumulerer, og selv når man eventuelt har en jobb der det ikke vil være en like stor utgift å gå jevnlig til tannlegen, har man nå ventet så lenge at man blir nervøs for om det blir en stor regning og mange behandlinger – fordi man kanskje har fått noen problemer med tennene underveis. Tannhelse er nemlig noe som må vedlikeholdes med jevnlige tannlegebesøk i tillegg til tannpuss og tanntråd. Men hva ska man gjøre? 

Det hjelper å finne en god tannlege 

Hvis du har utsatt lenge å gå til tannlege, er faktisk det beste bare å komme over terskelen og inn i en god vane med jevnlige besøk. Det hjelper for mange å finne en god tannlege som https://valentinlysttannlegekontor.no/. Da kan man få den oppfølgingen og behandlingen man trenger. 

Flere nyheter