Kildin Finnmark – en smak av nord

16 juni 2023
Eivind Øi

editorial

Midt i hjertet av Finnmark finner man den lille øya Kildin. Med en befolkning på rundt 100 mennesker er Kildin et sted hvor man virkelig kan nyte roen og freden som kun naturen kan tilby. Men det er ikke bare ro som Kildin har å by på – øya er også kjent for sin fantastiske mat- og drikkekultur.

En øy av kvalitet og tradisjon

På Kildin er det ikke uvanlig å finne mat som er fanget, høstet og laget på øya selv. Her er bærene plukket fra skogen, fisken fisket i havet og kjøttet fra reinsdyr som har beitet på øyas grønne enger. Og det er nettopp takket være denne fokusen på kvalitet og tradisjon at Kildins mat- og drikkeproduksjon holder en så høy standard.

Smaken av hav og land

Når det kommer til Kildins mat- og drikkeutvalg, er det umulig å unngå havets tilstedeværelse. Øya ligger nemlig midt i et av de beste fiskeområdene i verden, og dette gjenspeiles i det varierte utvalget tilgjengelig for øyas beboere og besøkende. Her finnes alt fra tørrfisk og røkelaks til ferske krabber og sjøkreps – alt sammen fanget i de klare og kalde vannene rundt øya.

Men det er ikke bare havmat som dominerer på Kildin. Her kan man også smake på fantastisk reinsdyr og annet kjøtt fra øyas egne høyer. Mange av beboerne på Kildin holder nemlig reinsdyr, og fra dette får man ikke bare saftig kjøtt, men også muligheten for deilige produkter som reinsdyrpølse og speket reinsdyrkjøtt.

Kildin Finnmark

Lokale drikkefavoritter

Maten på Kildin står ikke alene – øyas drikkeutvalg er minst like imponerende. Her er det flere lokale favoritter som er et must å smake på. For eksempel finnes det flere bryggerier på øya som produserer øl med svært unike smaker. Med ingredienser som tørket fisk og krekling er det virkelig en smak av nord som treffer ganen.

En annen favoritt fra Kildin er selvfølgelig det lokale brenneriet. Her produseres det både akevitt og andre brennevin med utsøkte smaker. Med lokale råvarer og kvalitetsprosess får man en smak av Finnmarks ville natur i hvert slurk.

En kulinarisk opplevelse uten sidestykke

For de som er glad i god mat og drikke, er Kildin Finnmark et sted som er et must å besøke. Her kan man nyte deilige smaker og produkter som man ikke finner maken til andre steder i verden. Om man ønsker å ta en pause fra hverdagens stress og jag, og ønsker å nyte noen av livets gode sider i trygge og vakre omgivelser, er Kildin stedet man bør dra til.

Flere nyheter