Kan man spare penger med grønne løsninger?

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er kanskje ikke første gang du har hørt at man kan spare penger på grønne løsninger. Her skal vi se litt nærmere på hva det er snakk om, og hvordan du kan tenke hvis du vil bruke grønnere løsninger i boligen din. 

Hvorfor kan man spare penger på grønne løsninger? 

Det er flere måter man kan spare penger på når det kommer til grønne løsninger og grønn energi, men det er ikke alltid at man sparer penger med en gang, og noen ganger kan løsningen i seg selv være en investering. Det kan være ting som solcellepanel for å skaffe elektrisitet til boligen eller hytta, som kan være svært dyrt å installere, men som mange mener at tjener seg inn etter noen år.

Dermed så må man se på et litt lenger perspektiv når det kommer til denne typen løsninger, og hvordan man kan spare penger – det kan nemlig være på sikt. Dette gjelder også grønne varmeløsninger til boligen eller hytta.

amalo

Har du hørt om varmepumper? 

Mange har en radiator eller en elektrisk panelovn som varmekilde i hjemmet eller på hytta. Det er noe man som regel har flere enn èn av, og det er gjerne derfor dette fort kan bli en forholdsvis dyr varmeløsning. En grønnere varmeløsning kan være en varmepumpe, som du kan lese mer om på amalo.

En varmepumpe som er installert helt korrekt, kan nemlig tjene seg inn på få år, selv om det er en investering å få den installert i utgangspunktet. Grønne løsninger sparer penger fordi de ofte er energieffektive, og dermed bruker energien mer effektivt enn mange tradisjonelle løsninger – dermed går det mindre energi, og mindre penger, med til å dekke det samme behovet. Det er derfor dette begynner å bli så populært, ikke bare her i landet men i store deler av verden. 

Flere nyheter