Hår har alltid vært en viktig del av menns identitet

19 november 2019
Mathias Bjelland
Hår har alltid vært en viktig del av menns identitet

Hva du trenger å vite om hårtap

Når vi snakker om hårtap, ser vi det som et problem og ikke en velsignelse. Hårtap er noe som påvirker mange menn på et tidspunkt i livet og blir sett på som en del av den naturlige aldringsprosessen. Det er mange forskjellige typer hårtap og mange forskjellige rettsmidler, avhengig av hårtapets art. Det gjelder rett og slett å finne noe som virker i din situasjon og for ditt behov. 

Den vanligste formen for håravfall som er assosiert med den mannlige aldringsprosessen er mannlig skallethet. Skallethet av mannlig mønster er fenomenet der hårfestet i hodebunnen begynner å avta og fortsetter å gjøre det når tiden går. Noen menn ser at denne prosessen stopper etter en stund, mens andre ser at den fortsetter til den når helt til baksiden av hodebunnen. For mange blir det en ganske trist prosess å miste håret, og det kan gå utover selvtilliten. 

Menn må stå sammen gjennom hårtap!

I tilfeller av skallethet av menn, er det vanligste middelet som anbefales bruk av hårbiter. For mildt håravfall kan du vanligvis klare deg med et delvis hårstykke som dekker den delen av hodebunnen som har opplevd hårtap. I de mer avanserte eller alvorlige tilfellene vil det vanligvis brukes en full parykk. Denne typen hårtap oppleves vanligvis av menn som starter i trettiårene, men kan i mange tilfeller skje så tidlig som i slutten av tenårene.

Hårbehandlingsterapi er også et alternativ for menn som opplever hårtap. Hva denne behandlingen gjør er å vokse håret på hodet naturlig. Denne prosedyren anbefales ikke ofte fordi den kan koste ganske mye penger. Men hvis pasienten har råd til det, representerer det en mer permanent løsning sammenlignet med hårstykker. Etter hvert som tiden går, vil det være spennende å se hvilke andre nye oppfinnelser som kommer ut av denne bransjen.

Flere nyheter