Gjør hjemmet mer miljøvennlig med riktige lyspærer

01 september 2021
Johanne Larsen

Det er mange av oss som er blitt mer observante på hvilke vaner vi har i hjemmet, og hvordan de påvirker miljø og klima. Her skal vi se litt på hvorfor lyspærer er noe av det viktigste du velger, og gi gode tips til et grønnere hjem. 

Velg pærer som holder lenge 

En pære er ikke bare en pære lenger, nå finnes det utrolig mange valg på markedet, og det er helt essensielt at du velger riktig hvis du vil ha et grønnere hjem og leve en grønnere livsstil. Når du har lyspærer som bruker mye energi, så er de en større belastning enn lyspærer som sparer energi. I tillegg blir du nødt til å skifte ut lyspærene oftere, og det blir både dyrt og omstendelig. Derfor er det utelukkende fordeler ved å bytte til nye lyspærer som holder lenge, og som er laget med tanke på miljøet.

Da får man nemlig en lavere energiregning, lyspærer som varer og som belaster miljøet i mye mindre grad. Det kan faktisk lønne seg å bytte ut alle lyspærene dine med lyspærer som er laget for å holde. Hva slags lys lyspærene avgir er også viktig, når du bruker lys for å sette stemning og gjøre hjemmet koselig. Derfor skal du også se på hvor mye lys de avgir når du skal kjøpe lyspærer, så du får de helt riktige, miljøvennlige pærene når du skal skifte dem ut. 

Tips til et grønnere hjem 

Det å skifte ut lyspærene med mer energivennlige pærer, er en god måte å få et litt grønnere hjem på. Det er i det hele tatt lurt å tenke på dette med lys i hjemmet. I motsetning til mange andre land, er vi nordmenn ganske bortskjemt med energi, og det kan være lurt å få en vane hvor du skrur av lyset når du forlater et rom. 

Flere nyheter