Elsket barn har mange navn (også i byggebransjen)

25 november 2020
admin

Elsket barn har mange navn (også i byggebransjen)

PLEXIGLAS, eller akryl som det også kalles er et utrolig populært materiale som veldig ofte brukes som erstatning for for eksempel glass. Derfor er akrylplater helt perfekte til all mulig slags bruk, enten det er fordi du skal bygge, lager kunst eller alle mulige andre ting. En av de tingene som gjør akrylplater til et veldig godt valg i mange sammenhenger er at det faktisk nesten ikke veier noe som helst.

I hvert fall ikke hvis man sammenligner det med glass. For hvis man nettopp sammenligner akrylplater med glass vil man se at det faktisk veier så lite som en tredjedel av det glass gjør. 

Allsidig materiale

Akryl eller PLEXIGLAS er et spennende materiale som kan brukes til mye rart. For å nevne noen veldig få ting kan man for eksempel bruke akrylplater til billykter, badekar, lampeglass, flyvinduer, skilt, TV-skjermer, vindusruter, dører og til DYI bygge-prosjekter. Materialet blir valgt både på grunn av de dekorative og praktiske kvalitetene det har og har fått en voksende skare av produksjoner til å velge det.

Tåler mer enn glass

En av de grunnenes som er årsaken til at man velger akryl over glass er ikke bare vekten. Det er også det faktum at Akryl eller PLEXIGLAS er et materiale som er mye mer slagfast enn glass og går derfor ikke så lett i stykker. Derfor egner det seg til ting der man kanskje ellers ville brukt glass, men akryl egner seg bedre fordi det tåler mer.

I noen tilfeller kan man til og med få det i tykkelser som gjør at materialet er skuddsikkert. Man kan få dem i masse forskjellige farger, strukturer og overflater, eller velge en klar variant som ligner mest mulig på glass. De brukes for eksempel også til dører og vinduer og kan brukes til å avskjerme lyd. 

Flere nyheter