Hvilken graviditetstest bør du velge?

17 april 2020
Maria Laugesen
Hvilken graviditetstest bør du velge?

Hvis du har sett litt på utvalget av graviditetstester online, da vet du allerede at det finnes en del forskjellige muligheter å velge mellom. Ikke nok med at det er forskjellige merker og produsenter, så finnes det faktisk også forskjellige typer som fungerer på hver sin måte. Men hva er da egentlig det beste å velge for deg?

Det korte svaret er at det avhenger primært av dine personlige preferanser. Helt overordnet fungerer graviditetstester nemlig på samme måte – ved å måle konsentrasjonen av et hormon i din urin. Forskjellen ligger kun i den metoden de bruker. Den mest anvendte testen er en tradisjonell stav, der du tisser direkte på staven og så angir den med én eller to streker om du er hhv. ikke gravid

 eller gravid. En annen mulighet er å velge en digital løsning av denne, som fungerer som akkurat samme måte, men der svaret blir presentert på en digital skjerm med tall og bokstaver i steden. 

Du kan også finne strimmel-tester, og her må du altså samle opp urinen i en liten kopp før du legger strimmelen ned i. Heretter fungerer den på presis samme måte som beskrevet over. Så det er altså helt opp til dine personlige preferanser om du foretrekker den ene eller den andre, og det er i virkeligheten ikke én som er bedre enn en annen.

Ønsker du å anvende graviditetstesten allerede før din første uteblivende menstruasjon, da må du velge en variant til tidlig test. Disse har dog en høyere usikkerhet, men kan gi deg en indikator for om du er gravid eller ikke.

Så når du skal finne en billig graviditetstest på nett, da er du forhåpentlig nå litt klokere på hvilke muligheter du har. Les mer om de forskjellige varianter selv, og velg den som passer best for dine ønsker og behov.

Flere nyheter