Alkoholmisbruk på ferie

04 juni 2019
Mathias Bjelland
Alkoholmisbruk på ferie

Nordmenn og alkohol i ferien

Reiser du til Syden og sier du er nordmann til lokalbefolkningen, så er sjansen stor for at de vil anta at du skal drikke deg full. Realiteten er at nordmenn flest som reiser til utlandet drikker som gale. Det er rett og slett en tradisjon som har gått i arv, og spesielt ille kan det bli i utlandet, der prisene ofte er halvparten, eller enda mindre, enn det de er her hjemme.

Der alkohol uten tvil kan nytes, så finnes det dessverre enkelte som ikke klarer å håndtere dette. Med priser som langt på nær truer lommeboka, og bartendere som gir blaffen i hvor full du er, så er det liten tvil om at utlandet er en perfekt affære for de som ønsker seg en fyllefest. For de som sliter med alkoholmisbruk er det derimot en tragedie som kan få ut deres verste sider. 

Få den behandlingen du trenger

Kanskje er det en slik tur som er det som må til for å få deg til å våkne. Det kan for være at dine venner som drikker og har det gøy sin kontrast til din tvangsdrikking fører til at du registrerer deg til rusbehandling. Alternativer slik som https://www.heimveg.no/behandling/ blir mer populære for hvert år som går, fordi de lar deg fokusere på problemet som alkohol har blitt i ditt liv. 

Om du finner et avrusingsprogram i dag, så kan du ta viktige steg i riktig retning. Dette handler om å redusere eller eliminere den alkoholmisbruken du har opparbeidet deg, og som du kanskje ikke innså før ferien virkelig slo deg rett i trynet!

Nyt ferien uten alkohol

Som fri fra alkoholmisbruk kan du nyte ferier uten alkohol. Ja, det er faktisk mulig å gjøre det. Da kan du fokusere på avslapning, familieliv og diverse aktiviteter. Uansett hvor du reiser, så er dette et perfekt avbrekk etter din avrusing!

Flere nyheter